Borstprotheses

Afhankelijk van uw ziektegeschiedenis, uw operatiegebied en uw wensen, adviseert uw Mammacareleverancier een borstprothese. Omdat iedere vrouw anders is, bestaan er verschillende vormen en modellen van verschillende merken.

Lichaamsvriendelijk materiaal

De meeste borstprotheses zijn tegenwoordig van siliconen gemaakt. Dit is een veelzijdig, huid- en lichaamsvriendelijk materiaal, dat het vrouwelijk borstweefsel het meest natuurlijk nabootst. Het voelt zacht aan, is vochtregulerend en neemt snel de lichaamstemperatuur aan. Ook zijn siliconen borstprotheses bestand tegen crèmes, chloor en zeewater.

Volledige, deel- of zwemprotheses

Samen met uw mammacare-adviseur bepaalt u het model en de keuze voor een volledige of deelprotheses. De huidige volledige protheses zijn veelal lichtgewicht protheses. Deze zijn aanzienlijk lichter dan protheses van zo’n 10 jaar geleden. Er bestaan ook volledige hecht- of contactprotheses.

Zwemprotheses zijn lichter dan een gewone borstprothese. Deze borstprotheses hebben een golvende vorm aan de onder- en achterzijde, wat bevorderlijk is voor de lucht- en waterdoorstroming. Bovendien is de film rond de prothese extra bestand tegen zout, water en chloor.

Soms past tot slot een deelprothese beter bij uw lichaam. Ook daarvan bestaan vele soorten, maten en vormen, Uw mammacare-adviseur vertelt u er graag over.

Samen

Als u voor de eerste keer naar uw mammacare-adviseur gaat voor het aanmeten van een borstprothese, neem dan een vertrouwd iemand mee. Ervaring leert namelijk, dat veel vrouwen het toch fijn vinden om deze eerste stap niet alleen te zetten. Sommige mammacare-adviseurs kunnen ook naar u toe komen, zodat u in uw vertrouwde omgeving kunt blijven.